Festival van de Verbeelding
Peuter Kleuter Kermis

 

30 jaar Valentijn: De kracht van verbeelding! Peuter-kleuterfestival

Productiehuis Valentijn maakt al dertig jaar voorstellingen waarbij de kracht van de verbeelding het uitgangspunt vormt. Waar in de beginjaren klassiek poppentheater centraal stond concentreert Valentijn zich de laatste jaren op materialentheater. Papier, krijt, groente en fruit, vormen, kleuren, schaduwspel, overal kan theater mee worden gemaakt. Hoe meer er aan de fantasie van kinderen wordt overgelaten, hoe groter de kracht van de verbeelding wordt!Productiehuis Valentijn maakt al dertig jaar voorstellingen waarbij de kracht van de verbeelding het uitgangspunt vormt. Waar in de beginjaren klassiek poppentheater centraal stond concentreert Valentijn zich de laatste jaren op materialentheater. Papier, krijt, groente en fruit, vormen, kleuren, schaduwspel, overal kan theater mee worden gemaakt. Hoe meer er aan de fantasie van kinderen wordt overgelaten, hoe groter de kracht van de verbeelding wordt!

Ter gelegenheid van dertig jaar verbeeldingskracht biedt Valentijn een uniek peuter-kleuterfestival aan, gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar. Binnen het festival kunnen meerdere voorstellingen worden geprogrammeerd, aangevuld met een creatieve speeltuin waar kinderen hun fantasie op de loop kunnen laten gaan, alleen of samen. 

Voor het festival kan worden gekozen uit de volgende voorstellingen: (Olleke Bolleke en Biggetjesroze kunnen niet beide worden geboekt).

Olleke Bolleke
Olleke Bolleke gaat over jezelf mogen zijn. Het is een beeldende voorstelling die ondersteund wordt door pianomuziek. De voorstelling bestaat uit associatieve verhaaltjes die aansluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters. De vormgeving is eenvoudig en bestaat alleen uit schuimrubberen kubussen. Met een beetje fantasie kun je hiervan namelijk alles maken wat je wilt!

Biggetjesroze
Biggetjesroze is een humoristische voorstelling over een biggetje dat geen varken wil zijn. Deze voorstelling wordt gespeeld met knuffels in een boerderijdecor waar een groot pop-up boek in verstopt blijkt te zitten. De kinderen worden bij de voorstelling betrokken door liedjes mee te zingen, dierengeluiden te maken en oplossingen te zoeken met de boerin voor Betsies probleem.

Het Circus is begonnen
“Het circus is begonnen”  is een voorstelling voor de allerkleinsten. Peuters en kleuters worden actief bij het verhaal betrokken. Tafeltheater, waarin hand- en sta-poppen gebruikt worden, gecombineerd met het acteren van de poppenspeelster, geven deze vrolijke voorstelling een toegankelijk karakter. Op humoristische wijze zet Elly Bakker het dagelijkse gepeuter van de dieren in de schijnwerpers. 

 

Kartonus
Ondersteund door speciaal gecomponeerde pianomuziek en jabbertalk, creëert de speler een figurenland met een mannetje van karton: Kartonus.Veel beeld, mooie muziek, geen taal…….het lijkt een cartoon. Deze voorstelling werkt erg goed voor kleine kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Aangezien er in deze voorstelling geen taal wordt gebruikt, is hij ook zeer geschikt voor mensen waarvoor het gesproken (Nederlandse-)woord, niet vanzelf spreekt.

 

Kermis

Uitgangspunt van Valentijn is dat we de fantasie van de kinderen willen prikkelen. Immers, zoals Einstein al zei: logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal! De Valentijn kermis is dan ook gebouwd met eenvoudige materialen waarmee je  naar hartenlust kunt spelen. En je kunt er  ook knutselen  met papier, lijm, scharen, verf. En natuurlijk gaat de kermis vergezeld van een creatieve begeleider die de verbeelding een beetje op weg kan helpen…

Kosten peuterfestival: 
Één voorstelling (twee keer spelen) + kermis € 1.500,-
Twee voorstellingen (twee keer spelen) + kermis € 2.200,-
Drie voorstellingen (twee keer spelen) + kermis € 2.900,-  

Foto’s Kinderkermis

 

Foto’s Biggetjesroze

Foto’s Het circus is begonnen!

Foto’s Kartonus

Foto’s Olleke Bolleke

 

Foto’s Biggetjesroze

Foto’s Het circus is begonnen!

Foto’s Kartonus

Contact
Bel ons
0522 259595
06 25052543

Mail ons
info@valentijn-productiehuis.nl

Boekingen