Satijntje

Satijntje groeide op bij de kleermaker en zijn vrouw. Ze werd niet groter dan een schaar. Het liefst hielp ze haar vader en al snel was ze handig met naald en draad. Op een dag zat Satijntje te naaien, toen er een roodborstje op de vensterbank neerstreek. Satijntje werd door het rode vogeltje afgeleid en prikte zich in haar vinger. Er verscheen een dikke druppel bloed op haar wijsvinger. Ze keek in de druppel en zag daar het gezicht van een jongen die haar met verdrietige ogen aankeek. Op zijn hoofd droeg hij een kleine gouden kroon.

Dit is het begin van het verhaal dat de basis vormt voor de nieuwste beeldende theaterproductie van Valentijn.

Deze intieme voorstelling wordt gespeeld met 2D aankleedpopjes op een tafel en wordt voor groepen gespeeld tot maximaal 60 kinderen in de scholen in in het theater voor 80.

Pascale Snijders (illustrator en vormgeefster van Valentijn) maakte schilderingen bij het verhaal van Satijntje, zodat er nu ook een rijk geïllustreerd prentenboek van het verhaal is. Elke school ontvangt na de voorstelling dit boek en werkbladen met aankleedpopjes zodat de kinderen deze ook zelf kunnen maken..
In de theaters ontvangen de kinderen het verhaal met de illustraties op een papieren wikkel, maar kunnen ze het boek ook tegen een gereduceerde prijs kopen.

In het prentenboek staat een QR code met luisterverhaal, zodat de kinderen het volledige verhaal ook in twee uur kunnen beluisteren. Je hoor Elly Bakker het verhaal voorlezen.

Deze voorstelling en het uitbrengen van het boek is mede mogelijk gemaakt door de vele donaties op de crowdfunding campagne Satijntje, Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en Het Burgerweeshuis.

Satijntje boek bestellen

Ons prentenboek over Satijntje is gedrukt! Afgelopen week overhandigden we het eerste exemplaar aan onze allertrouwste fans. Ze vonden het prachtig! Dit bijzondere moment is terug te kijken in onderstaande video.

Het boek is te bestellen voor €24,95 (excl. €5,- verzendkosten) Wilt u het boek bestellen? Klik dan hier >>Spel Josje Eijkenboom | Regie Ingrid van Leeuwen | Concept & idee: Elly Bakker | Muziek: Ron Razon | Foto: Femke Teussink | Doelgroep: 4-6 jaar | Duur: 45 minuten
Trailer Satijntje
Boekpresentatie Satijntje
Crowdfundingsfilmpje Satijntje
Uitzending RTV Drenthe
Foto's van de voorstelling ( work in progress)
Illustraties uit het prentenboek
Als snel leerde Satijntje naaien
Toen begon ze aan haar zoektocht