Satijntje

Satijntje groeide op bij de kleermaker en zijn vrouw.Ze werd niet groter dan een schaar. Het liefst hielp ze haar vader en al snel was ze handig met naald en draad.Op een dag zat Satijntje te naaien, toen er een roodborstje op de vensterbank neerstreek. Satijntje werd door het rode vogeltje afgeleid en prikte zich in haar vinger.Er verscheen een dikke druppel bloed op haar wijsvinger. Ze keek in de druppel en zag daar het gezicht van een jongen die haar met verdrietige ogen aankeek. Op zijn hoofd droeg hij een kleine gouden kroon.

Dit is het begin van weer een nieuw verhaal dat de basis vormt voor een beeldende theaterproductie van Valentijn.

We zitten te popelen om dit verhaal naar de kinderen te kunnen brengen, de vraag is hoe je dat doet in deze bijzondere tijden. We hebben daarvoor het volgende corona-proof plan gemaakt.
We maken een korte beeldende voorstelling met 2D aankleedpopjes en een flanelbord. Deze kan voor kleine groepen gespeeld worden. Op scholen kunnen we de voorstelling zelfs ín de klas spelen.
Aansluitend kan er ook een workshop gegeven worden, waarin de kinderen zelf aankleedpopjes maken met papieren popjes en lapjes.
En…..:
Pascale Snijders (illustrator en vormgeefster van Valentijn) maakt schilderingen bij het verhaal van Satijntje, zodat het een rijk geïllustreerd prentenboek wordt.
 Aan dit boek voegen we een link toe naar een luisterverhaal, zodat de kinderen het volledige verhaal ook in twee uur kunnen beluisteren. Elly Bakker leest voor.(Handig voor onderweg!)


Spel Elly Bakker | Regieadviezen Ingrid van Leeuwen | Concept & idee: Elly Bakker | Foto: Daan Prest | Doelgroep: 4-6 jaar | Bijzonderheden: corona-proof voorstelling | Duur: 30 minuten
Crowdfundingsfilmpje Satijntje
Foto's van de voorstelling ( work in progress)
Illustraties uit het prentenboek ( work in progress)
Satijntje op Rika de wolf
Als snel leerde Satijntje naaien
Toen begon ze aan haar zoektocht