Satijntje

Satijntje groeide op bij de kleermaker en zijn vrouw. Ze werd niet groter dan een schaar. Het liefst hielp ze haar vader en al snel was ze handig met naald en draad. Op een dag zat Satijntje te naaien, toen er een roodborstje op de vensterbank neerstreek. Satijntje werd door het rode vogeltje afgeleid en prikte zich in haar vinger. Er verscheen een dikke druppel bloed op haar wijsvinger. Ze keek in de druppel en zag daar het gezicht van een jongen die haar met verdrietige ogen aankeek. Op zijn hoofd droeg hij een kleine gouden kroon.

Dit is het begin van weer een nieuw verhaal dat de basis vormt voor een beeldende theaterproductie van Valentijn.
We zitten te popelen om dit verhaal naar de kinderen te kunnen brengen, de vraag is hoe je dat doet in deze bijzondere tijden. We hebben daarvoor het volgende corona-proof plan gemaakt.

We maken een korte beeldende voorstelling met 2D aankleedpopjes op een tafel. Deze kan voor kleine groepen gespeeld worden. Op scholen kunnen we de voorstelling zelfs ín de klas spelen.

Pascale Snijders (illustrator en vormgeefster van Valentijn) maakte schilderingen bij het verhaal van Satijntje, zodat er nu ook een rijk geïllustreerd prentenboek van het verhaal is. Elke school ontvangt na de voorstelling deze en werkbladen met aankleedpopjes zodat de kinderen deze ook zelf kunnen maken..

 Aan dit boek voegen we een link toe naar een luisterverhaal, zodat de kinderen het volledige verhaal ook in twee uur kunnen beluisteren. Elly Bakker leest voor.

Tevens bieden we de scholen ook een digitale versie met luisterverhaal aan voor in de klas op het digibord. In dit geval wordt het prentenboek, de werkkaarten met de aankleedpopjes en de lapjes stof geleverd per post.

Deze voorstelling en het uitbrengen van het boek is mede mogelijk gemaakt door de vele donaties op de crowdfunding campagne Satijntje, Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en Het Burgerweeshuis.

Satijntje boek bestellen

Ons prentenboek over Satijntje is gedrukt! Afgelopen week overhandigden we het eerste exemplaar aan onze allertrouwste fans. Ze vonden het prachtig! Dit bijzondere moment is terug te kijken in onderstaande video.

Vanaf nu is het boek te koop bij Boekhandel Riemer Barth in Meppel. Je kan het natuurlijk ook bestellen door ons een mail te sturen. Leuke cadeautip voor kerst!

Het boek is vanaf nu te bestellen voor €24,95 (excl. €5,- verzendkosten) Wilt u het boek bestellen? Klik dan hier >>Spel Josje Eijkenboom | Regie Ingrid van Leeuwen | Concept & idee: Elly Bakker | Muziek: Ron Razon | Foto: Femke Teussink | Doelgroep: 4-6 jaar | Bijzonderheden: corona-proof voorstelling | Duur: 30 minuten
Trailer Satijntje
Boekpresentatie Satijntje
Crowdfundingsfilmpje Satijntje
Uitzending RTV Drenthe
Foto's van de voorstelling ( work in progress)
Illustraties uit het prentenboek
Als snel leerde Satijntje naaien
Toen begon ze aan haar zoektocht