Satijntje

Naald en draad is altijd goed, Vivan de naald en de vingerhoed…

Hallo, ik ben Satijntje en niet groter dan een schaar. Van mijn vader, die kleermaker is, heb ik geleerd om kleren te maken met prachtige versieringen. Tijdens een droom kreeg ik een geheimzinnige boodschap. De volgende dag trok ik de wijde wereld in. Van mijn vader kreeg ik een naaimand mee met naaispulletjes. Onderweg ontmoette ik dieren, een wijze oude vrouw en ook een slechte koningin. Soms was het best eng, maar met mijn naaimand heb ik me overal uit gered. Ben je benieuwd of ik de boodschap uit mijn droom zal bereiken?

Satijntje is een spannend verhaal dat verteld wordt met 2D aankleedpopjes van textiel en naaispulletjes op een speeltafel. Na afloop krijgen de kinderen een werkblad om zélf een popje te maken om het verhaal over Satijntje na te spelen óf een eigen verhaal te maken.

Pascale Snijders (illustrator en vormgeefster van Valentijn) maakte schilderingen bij het verhaal van Satijntje, zodat er nu ook een rijk geïllustreerd prentenboek van het verhaal is.
Iedere school ontvangt deze met gratis luisterverhaal van deze voorstelling.
In de theaters is, na de voorstelling, dit boek te koop.

Deze intieme voorstelling wordt gespeeld met 2D aankleedpopjes op een tafel en wordt voor groepen gespeeld tot maximaal 60 kinderen in de scholen in in het theater voor 80.

Deze voorstelling en het uitbrengen van het boek is mede mogelijk gemaakt door de vele donaties op de crowdfunding campagne Satijntje, Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en Het Burgerweeshuis.

Satijntje boek bestellen

Ons prentenboek over Satijntje is gedrukt! We overhandigden het eerste exemplaar aan onze allertrouwste fans. Ze vonden het prachtig! Dit bijzondere moment is terug te kijken in onderstaande video.

Het boek is te bestellen voor €14,95 (excl. €5,- verzendkosten) Wilt u het boek bestellen? Klik dan hier >>Spel Josje Eijkenboom | Regie Ingrid van Leeuwen | Concept & idee: Elly Bakker | Muziek: Ron Razon | Foto: Femke Teussink | Doelgroep: 4-6 jaar | Duur: 55 minuten
Trailer Satijntje
Boekpresentatie Satijntje
Crowdfundingsfilmpje Satijntje
Uitzending RTV Drenthe
Foto's van de voorstelling ( work in progress)
Illustraties uit het prentenboek
Als snel leerde Satijntje naaien
Toen begon ze aan haar zoektocht